wtorek, 28 stycznia 2014

#26 Basia Ritz & Damian- Wątróbki drobiowe z cebulką i wiśniami


Dzisiaj wątróbki drobiowe - z wiśniami !!! Przepisy z książki znam już chyba na pamięć, więc jak zrobiłem konfiturę z wiśni, od razu wiedziałem że kolejny przepis to wątróbki z wiśniami, dlatego kupiłem ich więcej. :)

Sos wiśniowy robi się bardzo prosto. Szalotka daje genialny posmak razem z wiśniami- do tego tymianek, imbir i czosnek i sos prawie gotowy.

Kupiłem tez wino, które było potrzebne do tego sosu własnie. Nie lubię wina więc będzie do kolejnej potrawy, już nawet wiem jakiej :)))

Wątróbki smażymy tak jak zawsze. Czyli czyścimy, oprószamy mąką i smażymy na klarowanym maśle
:d

Można to wszystko podać z puree ziemniaczanym, ale gwarantuję że bez niczego tez bardzo smakują :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz