piątek, 17 stycznia 2014

#15 Basia Ritz & Damian- Szaszłyki drobiowe na trawie cytrynowej

Tak jak pisałem w pierwszym poście, tak tez się niestety stało. Wczoraj nie miałem czasu na dodanie postu, ze względów naukowych :)))))
                                           
Ale dodaje je dzisiaj- są to szaszłyki z drobiu na trawie cytrynowej.

Szaszłyki składają się z mielonej piersi z kurczaka, pietruszki, imbiru, czosnku, sosu sojowego, pieprzu, bułki tartej i jajka
Trawę cytrynową trudno jest dostać w sklepach, więc jeżeli ją zobaczycie to od razu bierzcie. Nie należy do najtańszych , ale już sam jej zapach zachęca do zakupu.
Taka trawę musimy przeciąć na pół, aby wydobyć znajdujący się pod powierzchowną skorupką aromat :)
Na takie połówki nadziewamy nasze mięso, które wcześniej musiało odpocząć w lodówce jakies 30 minut.

Smażymy aż do zbrązowienia mięsa.

Do tego wszystkiego dip ananasowy z mango i chili ! Pycha :)

1 komentarz:

  1. mniam, przypominam sobie właśnie ich smak! wyszły ci naprawdę świetnie, gratuluję! :D

    OdpowiedzUsuń