niedziela, 12 stycznia 2014

#11 Basia Ritz & Damian- Placki ziemniaczane z zielonym twarożkiem

Miał być dzisiaj schab z daktylami. Wszystkie składniki kupione i gdy zabierałem się za robienie, okazało się że musi się on marynować przez co najmniej 12 godzin, więc stwierdziłem że zrobię coś innego, a schab zamarynuje i zrobię jutro.
                                        
Placki ziemniaczane w przepisie są podane z ziołowym twarożkiem i wędzonymi plastrami łososia.

Do świeżego, trzykrotnie zmielonego twarożku dodajemy szczypiorek, koperek, pietruszkę i czosnek. Doprawiamy sola i gotowy :)

Ziemniaki na placki trzemy na większych oczkach. Łączymy je z cebulą, 2 jajkami, 2 łyżkami mąki i sola, pieprzem, gałka muszkatołową.

Bardzo prosta i smaczna przystawka :)

6 komentarzy:

  1. Haha właśnie miałam jeść pierś z indyka, ale chyba nie wytrzymam i zrobię sobie takie placki :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Placki tarte na największych oczkach są najlepsze. Bardzo ładnie wyglądają.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzieki ! Ja tez uważam że takie placki sa najlepsze ;)

      Usuń
  3. Jaka ilość ziemniaków na 2 łyżki mąki? :)

    OdpowiedzUsuń