niedziela, 3 listopada 2013

Wątróbka w sosie z grejpfruta

  
Lubicie wątróbke ??? Nie każdy, a nawet można powiedzieć inaczej- większość ludzi nienawidzi wątróbki. Wystarczy zapytać swoich znajomych- większość odpowie właśnie tak jak powyżej. A ja wręcz przeciwnie- uwielbiam wątróbkę i lubie z nią eksperymentować :)
Ten przepis to jeden z tych ciekawszych bo bardziej oryginalniejszych eksperymentów. :)

Myslicie sobie pewnie wątróbka- no okej, ale żeby z grejpfrutem?
Zapewniam Was - spróbujcie a nie pożałujecie :)





/ na jedną porcje/
- ok. 30 dag wątróbki
-2 łyżki masła
- sok z połówki grejpfruta
- ćwiartka cebuli
- mleko
-chili
-sól i pieprz


1. Oczyszczamy wątróbkę, i namaczamy w mleku ze szczyptą chilli
2. rozgrzewamy patelnię i dodajemy łyżkę masła
3. Smażymy wątróbkę do zarumienienia z dwóch stron
4. wyciągamy wątróbkę, dodając posiekaną cebulę, aż do zeszklenia
5. wlewamy sok z grejpfruta, a gdy się lekko zagotuje dodajemy łyżkę masła do zagęszczenia sosu :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz