Dzisiaj tortelloni ;) Basia zawarła ten przepis w rozdziale " MasterChef wariacje na temat"
Każdy chyba pamięta pamiętny dzień gdy do kuchni poleskiej edycji programu wstąpił w swoich słynnych adidasach do garnituru Joe Bastianich.
Pierwsze zadanie to oczywiście włoskie produkty, w tym pasta, - no bo jakże inaczej? Joe jest pochodzenia Włoskiego i właśnie tą kuchnie zna i lubi najbardziej, więc uczestnicy mogli się spodziewać co ich czeka:)
Ostatnio oglądałem hiszpańską wersję MasterChefa gdzie uczestnicy również mieli za zadanie zrobić pastę, ale nie taką jaką chcieli- ravioli al uovo. Genialne danie, przede wszystkim jego efekt wizualny.
Jest to ravioli nadziewane serkiem ricotta ze szpinakiem oraz co najtrudniejsze- z rozpływającym się żółtkiem.
W najbliższych dniach spróbuje takie zrobić :)
Moje tortelloni robiłem pierwszy raz w życiu, więc jeżeli są nieforemne to musicie mi wybaczyć :)
Tutaj jak zwykle z pomocą przyszedł youtube:) Znajdźcie sobię filmik, na którym pokazane jest jak lepić takie tortelloni :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz