wtorek, 25 lutego 2014

#52 Basia Ritz & Damian- Barszcz czerwony z uszkami


Dzisiaj barszcz czerwony z uszkami :)
Tradycyjne danie na każde Boże Narodzenie, ale czemu czekać aż cały rok, jeżeli można jeść tą zupę co jakiś czas:)
                                  
Uszka to nic innego jak małe pierożki z grzybowym farszem. Ważna jest tutaj technika ich zlepiania. Jest ona nieco podobna do tortelloni które robiłem ostatnio :)
Mnie lepienia uszek nauczyła babcia, bo właśnie z nią gotowałem to danie. Na nieszczęście trzeba było czekać do rana ze zdjęciem, bo żarówka w mojej lampie pękła :)

Barszcz z przepisu Basi wychodzi pyszny.
Ważną rada w książce to " nie wolno zagotowywać buraków, bo stracą kolor"
PAMIĘTAJCIE !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz