środa, 19 lutego 2014

#45 Basia Ritz & Damian- Pieczeń rzymska

" Pieczeń rzymska
Najwspanialsza u mojej mamy " Taki tytuł nosi ten przepis. Jest to, jak wspomina Basia, jedno z ważniejszych dań w jej rodzinie:) Powiem Wam, że to danie jest baardzo proste, nie wymaga wielu składników a wychodzi pyszne. Chyba u mnie też będzie to jedno z najlepszych dań :)
Pieczeń wychodzi bardzo soczysta, co jest wielkim plusem tego dania, bo niekiedy robiąc właśnie pieczenie mięso wychodzi suche. Tutaj tajemnicą jest podlanie klopsa wodą z oliwą i w czasie pieczenia ciągłe jego podlewanie wydzielającym się sosem.
                  
Sos powstanie za sprawą dodania włoszczyzny do wody z dodatkiem oliwy, którą podlewamy mięso.

Mięso wyszło w środku soczyste a na zewnątrz utworzyła się " chrupiąca skórka" zapewne za sprawą bułki tartej :)
Bardzo polecam ten przepis na rodzinne zgromadzenia :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz