Weekend się zbliża. Jeżeli pogoda dopisze to koniecznie musicie wybrac się na grilla i wypróbować mój przepis na te pyszne faszerowane jabłka :) Jako farszu użyłem bakalii, miąższu z jabłka, sera camembert, cynamonu i miodu- MNIAM !
Składniki :/ na 1 porcje/
-1 duże kwaśne jabłko
- 2 łyżki bakalii
- szczypta cynamonu
- pół łyżeczki soku z cytryny
- łyżeczka miodu
- 1/4 z okrągłego camemberta
- pół łyżeczki masła
1. Odkrój górą częśc jabłka i wydrąż miąższ- odłóż go do miseczki.
2. W tej samej miseczce wymieszaj wszystkie składniki: bakalie, ser pokrojony w kostkę, cynamon, miód i sok z cytryny i oczywiście miąższ z jabłka
3. Nafaszeruj jabłka.
4. Zawiń je w folię aluminiową i wstaw na grilla na około 15- 20 minut
Hmm, mi taki deser zawsze kojarzy się z zimowym wieczorem ;)
OdpowiedzUsuń---
http://takeittasty.blogspot.com
http://facebook.com/takeittasty
Mi zawsze z grillem, do tego gałka lodów i zimna lemoniada ! :)
UsuńWitam :D
OdpowiedzUsuńGratuluję wygranej i udziału w warsztatach :)
Do zobaczenia w piątek na miejscu :)
Miło będzie poznać nowe osoby z tą samą pasją.
Do zobaczenia ! :)
Usuń