piątek, 11 lipca 2014

Deser z grilla- nadziewane jabłka

Weekend się zbliża. Jeżeli pogoda dopisze to koniecznie musicie wybrac się na grilla i wypróbować mój przepis na te pyszne faszerowane jabłka :) Jako farszu użyłem bakalii, miąższu z jabłka, sera camembert, cynamonu i miodu- MNIAM !
Składniki :
/ na 1 porcje/

-1 duże kwaśne jabłko
- 2 łyżki bakalii
- szczypta cynamonu
- pół łyżeczki soku z cytryny
- łyżeczka miodu
- 1/4 z okrągłego camemberta
- pół łyżeczki masła



Przygotowanie : 

1. Odkrój górą częśc jabłka i wydrąż miąższ- odłóż go do miseczki.
2. W tej samej miseczce wymieszaj wszystkie składniki: bakalie, ser pokrojony w kostkę, cynamon, miód i sok z cytryny i oczywiście miąższ z jabłka
3. Nafaszeruj jabłka.
4. Zawiń je w folię aluminiową i wstaw na grilla na około 15- 20 minut

zBLOGowani.pl

4 komentarze:

  1. Hmm, mi taki deser zawsze kojarzy się z zimowym wieczorem ;)
    ---
    http://takeittasty.blogspot.com
    http://facebook.com/takeittasty

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi zawsze z grillem, do tego gałka lodów i zimna lemoniada ! :)

      Usuń
  2. Witam :D

    Gratuluję wygranej i udziału w warsztatach :)

    Do zobaczenia w piątek na miejscu :)

    Miło będzie poznać nowe osoby z tą samą pasją.

    OdpowiedzUsuń