Właśnie między innymi dzięki temu jabłku Basia wygrała ostatnią konkurencję w programie i została pierwszym polskim MasterChefem :)
Jak zrobić pyszne marcepanowe nadzienie ?
100 g migdałów
garść rodzynek
30 ml rumu
garść posiekanych orzechów
100 g cukru pudru
4 łyżki śmietanki 30 %
sok z cytryny
skórka otarta z 1/2 pomarańczy i cytryny
Migdały sparzyć i odstawić na 15 minut.Rodzynki zalać podgrzanym rumem. Posiekane orzechy zrumienić. Migdały obrać ze skórki i zmielić. Dodać cukier, śmietankę rodzynki i orzechy. Wymieszać. Dodać odrobinę soku z cytryny i skórkę z pomarańczy i cytryny . Wymieszać :)
Takim nadzieniem wypełniamy nasze jabłka i pieczemy :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz