Wiecie co zrobić żeby zupa nie była mdła- dodać gałkę muszkatołową !:)
To mój patent na pyszną, nie mdłą zupę.
- cebula
- 2 pory ( białe części)
- bulion warzywny 750 ml
- śmietana kwaśna
- 2 opakowania serka topionego naturalnego
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- szczypiorek
- ostra papryka w proszku
1. Na oliwie z oliwek smażymy pokrojoną cebulę do zeszklenia.
2. Następnie dodajemy pokrojone pory i smażymy do ich miękości.
3. Całość zalewamy bulionem i zagotowujemy.
4. Całość miksujemy. Ponownie wstawiamy na palnik.
5. Dodajemy serek i gotujemy do jego roztopienia ( cały czas mieszając)
6. Dodajemy śmietanę
7. Podajemy ze szczypiorkiem i ostrą paprykę i doprawiamy zupę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz