smakowita pajda zaskoczyła mnie tu możliwością najróżniejszych jej połączeń, tak jak tutaj z migdałami i bazylia a do tego pikantne ciasteczka- genialne !:)
- 100 g masła
- 200 g mąki
- 2 żółtka
- pieprz cayen
- sól
- smalczyk roślinny
- bazylia
- płatki migdałów
1. Mąkę przesiej na stolnicę i dodaj masło- wszystko posiekaj
2. Dodaj żółtka, sól i pieprz cayen- ugnieć ciasto.
3. Zawiń i włóż do lodówki na 30 minut.
4. W tym czasie łyżkę smalczyku roślinnego połącz z posiekaną bazylią i płatkami migdałów
5. wyjmij ciasto z lodówki i wytnij ciasteczka.
6. Ciasteczka posyp parmezanem i piecz w 180 ° C aż do zrumienienia .
7. Gotowe ciasteczka przekładaj masą.
UWAGA ! Jeżeli przypalisz ser to będzie gorzki, więc trzeba na to bardzo uważać :)
Ciekawy pomysł na wykorzystanie Smakowitej Pajdy :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają te ciasteczka. :)