sobota, 8 lutego 2014

#38 Basia Ritz & Damian- Zupa z soczewicy


Zupa z soczewicy, bardzo gęsta zupa z soczewicy. Chociaż może tylko mi tak wyszła. Nie wiem, w każdym bądź razie wyszła bardzo dobra, aromatyczna i sycąca.
Nie potrzeba w niej wielu składników. Czas przygotowania może jest troszkę długi, bo trzeba poczekać aż soczewica namoknie, ale u mnie trwało to 2 godziny- tak jak pisze producent na opakowaniu. Na pewno im dłużej namoczona tym lepsza. Ale jakoś tak nie uświadomiłem sobie wcześniej, że będzie taki krok trzeba zastosować :)
                                        
W zupie tej mamy pyszny zrumieniony boczek, który pod koniec przesiąka wszystkimi warzywami ( marchew, pietruszka, ziemniaki, seler i por) oraz parówka- Tak własnie parówka ! :)
                                       
Fajnym dodatkiem do zupy jest dodanie przed podaniem octu balsamicznego który zmienia smak zupy, oczywiście w tym pozytywnym względzie.

Zaglądajcie do książki, róbcie zupę i dawajcie znać jak Wam smakuje !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz