wtorek, 4 lutego 2014

#34 Basia Ritz & Damian- Chili con carne


" Treściwe i sycące, ostre i pikantne - często powracam do tego dania" Tak zaczyna się ten przepis.
                                             
Powiem Wam że ja teraz też już będę do niego wracał i to baaardzo często. Chili robi tutaj swoje, i te specyficzne przyprawy- czyli kumin, oregano, tymianek i słodka papryka.
Mieliście kiedykolwiek kontakt z kuminem czyli kminem rzymskim- nie lubię jego zapachu, ale w potrawach jest genialny, nadaje super smak.
                                              
Warzywa tutaj tez robią swoje i nadają potrawie spójności i pyszności.
Marchewka i pomidory z puszki dodane jako pierwsze ponieważ marchewka jest najbardziej twarda a pomidory musza się rozgotować :)
Papryka, która potrzebuje mniej czasu na ugotowanie
No i na końcu kukurydza i fasolka.

                                

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz