Ale dodaje je dzisiaj- są to szaszłyki z drobiu na trawie cytrynowej.
Szaszłyki składają się z mielonej piersi z kurczaka, pietruszki, imbiru, czosnku, sosu sojowego, pieprzu, bułki tartej i jajka
Trawę cytrynową trudno jest dostać w sklepach, więc jeżeli ją zobaczycie to od razu bierzcie. Nie należy do najtańszych , ale już sam jej zapach zachęca do zakupu.
Taka trawę musimy przeciąć na pół, aby wydobyć znajdujący się pod powierzchowną skorupką aromat :)
Na takie połówki nadziewamy nasze mięso, które wcześniej musiało odpocząć w lodówce jakies 30 minut.
Smażymy aż do zbrązowienia mięsa.
Do tego wszystkiego dip ananasowy z mango i chili ! Pycha :)
mniam, przypominam sobie właśnie ich smak! wyszły ci naprawdę świetnie, gratuluję! :D
OdpowiedzUsuń