Placki ziemniaczane w przepisie są podane z ziołowym twarożkiem i wędzonymi plastrami łososia.
Do świeżego, trzykrotnie zmielonego twarożku dodajemy szczypiorek, koperek, pietruszkę i czosnek. Doprawiamy sola i gotowy :)
Ziemniaki na placki trzemy na większych oczkach. Łączymy je z cebulą, 2 jajkami, 2 łyżkami mąki i sola, pieprzem, gałka muszkatołową.
Bardzo prosta i smaczna przystawka :)
Haha właśnie miałam jeść pierś z indyka, ale chyba nie wytrzymam i zrobię sobie takie placki :P
OdpowiedzUsuńDaj znac jak smakowały! ;)
UsuńPychotka, teraz muszę poćwiczyć :P
UsuńPlacki tarte na największych oczkach są najlepsze. Bardzo ładnie wyglądają.
OdpowiedzUsuńDzieki ! Ja tez uważam że takie placki sa najlepsze ;)
UsuńJaka ilość ziemniaków na 2 łyżki mąki? :)
OdpowiedzUsuń