Dzisiaj krem z korzenia pietruszki a do tego PESTO.
Pesto robimy zgodnie z przepisem z orzechami włoskimi, ja zrobiłem z migdałami .
Do tego wszystkiego natka pietruszki, oliwa, czosnek, sól i pieprz- Pesto gotowe.
Migdały przesmażamy na suchej patelni aż do zarumienienia.
Bardzo prosta i pożywna zupa- zachęcam Was do zajrzenia do książki po ten własnie przepis :)
Weszłam z ciekawości na bloga i wydaje się interesujący, na pewno będę zaglądać:) Podoba mi się pomysł programu Basia Ritz & Damian - inspirację chyba zaczerpnąłeś z filmu "Julie & Julia"? :)
OdpowiedzUsuńTak, po części to była inspiracja ... :)
UsuńJak oglądałam film to też chciałam takie coś zrobić, ale gotowanie dla jednej osoby trochę nie ma sensu, nie ma kto zjadać i testować :) Dlatego pomysł został tylko w mojej głowie...
UsuńW życiu ! Jeżeli robisz to co lubisz to to zawsze ma sens ! Ja też bardzo często gotuje tylko dla siebie i uwierz ale jestem dla siebie bardzo surowym krytykiem :))
UsuńTakże jeżeli masz już pomysł to bierz się za realizację ! Będę trzymał kciuki :)
Hah, dzięki :) Może kiedyś, po sesji :)
OdpowiedzUsuńMoja się własnie skończyła:))
Usuń