piątek, 24 stycznia 2014

#23 Basia Ritz & Damian- Ceviche z dorsza marynowanego w soku z limonki


Danie znakomite na przystawkę lub jako samodzielne danie :)
Ważna rzecz sto świeży dorsz, ponieważ nie jest on ani pieczony ani gotowany. Obróbka cieplna nie ma tu w ogóle miejsca.
Dorsz jest marynowany w soku z limonki, która ścina białko w rybie.
                                           
Potrzebne jest tutaj 400 g filetów z dorsza i około 5 limonek a dokładniej sok z nich :)

Marynujemy tak rybe przez 3 godziny :)

Potem odlewamy sok z limonki i miksujemy z olejem sola i pieprzem.
Na talerzu ukladamy dorsza, na niego sałate, ogórka , pomidorki koktajlowe i czerwona cebulę i polewamy naszym sosem :)
                            
GOTOWE :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz